Wat is een Wetsuit Testdag?

Wat is een Wetsuit Testdag?

Wat is een Wetsuit Testdag?

Een wetsuit testdag een georganiseerde dag met als doel om je de mogelijkheid te bieden om de meest geschikte wetsuit te vinden die bij jouw past. Tijdens een wetsuit testdag zijn er vaak meerdere merken aanwezig die hun assortiment aan wetsuits in alle maten bij zich hebben. Tevens zijn er vaak deskundigen aanwezig die je goed kunnen adviseren over de verschillende eigenschappen van een wetsuit. De belangrijkste graadmeter voor jou perfecte wetsuit is natuurlijk het zelf ervaren.

Testdagen worden bijna altijd georganiseerd in een zwembad (soms openwater), wat jou de mogelijkheid geeft om zowel het wetsuit te passen en er ook even mee te zwemmen. Vooral dat laatste helpt goed om een keuze te maken. Het geeft namelijk antwoord op vragen als “welke maat past mij”, “sluit het wetsuit wel goed rond de nek”, “hebben mijn schouders wel voldoende ruimte”, “liggen mijn benen niet te hoog/laag in het water” en “merk ik nu echt verschil tussen een relatief goedkope en een dure wetsuit”.

Afhankelijk van de testdag die je bezoekt, kun je direct je wetsuit aanschaffen en meenemen of bestellen en krijg je hem later toegestuurd. In 2015 hadden we op In2Triathlon.nl alle wetsuit testdagen voor je op een rij gezet met de bijbehorende informatie. Vanaf 2016 staat dit overzicht overzichtelijk op Triathlon Kalender. Mis je een wetsuit testdag in het overzicht? Voeg hem dan z.sm. toe via deze link.

X
X