Mooie natuurlijke laagdrempelige crossduathlon met 2 startseries.

In Het Rijk van Nijmegen zal op zaterdag 18 april 2020 de eerste editie van de Berg & Dal Cross Run Bike Run plaatsvinden. Met start en finish bij camping De Hoge Hof te Groesbeek staat het evenement garant voor één van de uitdagendste cross run bike run wedstrijden van Nederland. Er zijn maximaal vijfhonderd startplekken te vergeven.
Het terrein rondom camping De Hoge Hof in het Rijk van Nijmegen is zeer afwisselend van aard, met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Het parcours gaat door het Landgoed Nederrijk, ook wel bekend van het voormalige wereldbeker-parcours mountainbiken. Sommige passages van dit wereldbeker-parcours zullen ook worden opgenomen in de crossduathlon. Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de hoogteverschillen die moeten worden bedwongen. Voor het uitwerken van de route is er de hulp ingeroepen van crossduathlon-specialist Hendrik Venema.

Op loopafstand van het start- en finishterrein zijn er voor toeschouwers prachtige, spectaculaire plekken om de wedstrijd te volgen en te genieten van de prachtige natuur en omgeving. Voor deelnemers die verder moeten reizen is er de mogelijkheid om op camping De Hoge Hof te overnachten of in één van de appartementen naast het start/finish terrein. Inlichtingen via dehogehof.com

De ‘Lange afstand’ bestaat uit 7km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken. De organisatie is in handen van Stichting 024 Sport, bekend van onder andere de Posbank Cross-Duathlon, Bruggenloop Nijmegen en The Night Run Festival.

Op zaterdag 26 september 2020 is de Posbank nabij Arnhem wederom de uitvalsbasis voor de mooiste en spectaculairste cross-duathlon van Nederland. Met het fraaie parcours (geheel offroad) en uitdagende afstanden zullen er weer vele zweetdruppels worden gelaten tijdens dit multisport-evenement bestaande uit hardlopen-mountainbiken-hardlopen. Start/finish op het sfeervolle terrein van scoutinggroep De Markesteen.


Korte afstand: 4,5km(L) – 10km(F) – 2km(L) (individueel / duo)

Lange afstand: 7km(L) – 21km(F) – 3km(L) (individueel / duo)

Onder voorbehoud van wijzigingen


Wij organiseren tevens de Berg & Dal Cross-Duathlon op zaterdag 18 april 2020.

Afstanden:

L: 0,5 km Swim (1 ronde) – 15 km MTB – 6 km Trail

XL: 1 km Swim (1 ronde) – 30 km MTB (2 rondes) – 12 km Trail (2 rondes)

XXL: 1,5 km Swim (1 ronde)  – 45 km MT (2 rondes)B – 18 km Trail (2 rondes)

Dit jaar organiseert de stichting triatlon Ter Apel voor de 5de keer de triatlon in het mooie Zuid Oost Groningen. De afstanden zijn Olympische afstand, 1/8ste als een 1/16de triatlon. 

Op zondag 7 juni 2020 barst het jaarlijkse triathlon spektakel aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West weer los. Dit jaar de 15e editie. Ga jij de uitdaging aan op de Sprint of op de Olympisch Afstand? Wordt dit jouw eerste triathlon? Er zijn verschillende mogelijkheden. Nieuw dit jaar is een aparte teamstart Sprint voor bedrijven en teams. Tijdens de 15e Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West is het hele parcours volledig autovrij!

De Maasdijk is een unieke triathlon die in 2019 door de deelnemers werd beoordeeld met maar liefst 4,67 punten op een schaal van 1 tot 5.

De start en wisselzone is bij de ruime en luxe Dome X, waar wordt gezwommen in het kanaal in Oss. Het fietsen bestaat uit 1 lange ronde van 20km (1/8ste) of 40 (1/4km), grotendeels over de schitterende maasdijk. Van de wisselzone wordt vervolgens 5km gelopen naar het centrum van Oss, bij de kwart triathlon gevolgd door een extra rond van 5km.

De finish is tussen de terrassen in het zeer gezellige en drukke hartje van Oss. 

De 5de editie van de Thêta Triatlon Eindhoven zal gehouden worden op zondag 14 juni 2020.  Er zal de mogelijkheid zijn om een 1/8 en 1/4 triatlon te doen. 

Sans-online cross RUN BIKE RUN Wierden is een gezellige off-road RBR geschikt voor elk niveau! Op een zeer afwisselend parcours, bestaande uit single tracks, zandpaden, grasvelden en strand, wordt tegen elkaar gestreden. Sans-online cross RUN BIKE RUN Wierden vindt plaats op en rondom het recreatiepark Het Lageveld in Wierden.

Afstanden: 5km lopen – 19,3 km ATB – 2,5 km lopen.

Starttijd: 12.00 uur.


Tevens is er een JEUGD run bike run waaraan deelgenomen kan worden met een normale fiets.

8 – 12 jaar: 1,25 km lopen – 6,5 km fietsen – 1,25 km lopen.

12 – 16 jaar: 2,5 km lopen = 6,5 km fietsen – 1,25 km lopen.

Starttijd: 10.30 uur.


Bij alle categorieën kan zowel individueel als met een duo deelgenomen worden.Meer informatie:

https://runbikerun-wierden.nl/


Sans-online cross RUN BIKE RUN Wierden is onderdeel van het Twents Kampioenschap Run Bike Run. Zes Twentse organisaties hebben hun handen ineen geslagen om de eerste editie van het Twentse kampioenschap RUN BIKE RUN te organiseren. Elke deelnemer aan één van de zes wedstrijden doet automatisch mee aan het kampioenschap. Om Twents kampioen te worden dien je bij minimaal vier wedstrijden de finish te hebben behaald. Op basis van de beste vier prestaties wordt het klassement opgemaakt voor de categorieën heren en dames (senioren masters). Het Twentse kampioenschap staat ook open voor deelnemers van buiten Twente. Het gaat de organisatie om de strijd om de beste atleet van de Twentse wedstrijden.


• 8 maart: Sans-online cross Run Bike Run Wierden

• 25 april: Run Bike Run Hulsbeek

• 21 juni: Run Bike Run Deurningen

• 29 augustus: Run Bike Run Borne

• 1 november: DRW cross Run Bike Run Nijverdal

• 22 november: cross Run Bike Run Haaksbergen