Zaterdag 13 juli 2019 vindt de 3e editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon plaats in én rond ons mooie zwembad. Dit jaar tijdens het Zuidenveldfeest! (meer…)

Open water zwemmen wordt onderschat daardoor kom je er al snel achter dat het flink wat zwaarder is dan zwemmen in het zwembad.
Vele zwemmers, beginnende triatleten bereiden zich zelfstandig in het zwembad voor op de toertochten en afstand(en) die gedurende het wedstrijdseizoen in het open water afgelegd worden.
Maar het maken van meters in het zwembad is geen garantie voor verbetering in je zwemmen. Maar gericht werken aan je zwemtechniek wel!

Heb je nog nooit in het openwater gezwommen? Dan is onze zwemclinic “Open Water zwemmen Tjeukemeer” wat voor jou.

De Open Water zwemmen Clinic start vanaf zaterdag 4 mei 2019 in het Tjeukemeer ( tijdstip 12:00 – 13:00 uur). De specifieke aspecten die behandeld worden in de clinic zijn; starten, ronden boei, keerpunt, passeren, oriënteren, zwemtechniek openwater, draften.

Tevens ontvang je van onze zwemcoaches diverse tips en zwemtechniek oefeningen bijvoorbeeld: ademhaling- techniek, hoe ga je om met kramp, zwemslag versus golfslag.

Kijk voor de overige Open Water trainingen en clinics ook op onze website!

Vrijwel elke zaterdag training van 09:00-11:00 uur en extra clinics op 8 en 22 juni

Na de kennismaking met SwimRun 010 in en rond de Zevenhuizerplas gaan we de uitdaging een stapje groter maken. Het parcours van de RottaMan gaat door de mooie gebieden langs de Rotte.

Over het terrein van Outdoor Valley, door de Bleiswijkse Zoom, over de Rottemeren, over het terrein van de Willem Alexander roeibaan, door de Zevenhuizerplas en de Rotte ga je samen met je maatje op avontuur.

Het parcours bestaat uit
-6.8 km zwemmen
-21 km lopen

Vanuit t centrum van Workum wordt deze prachtige achtste triathlon(geen sprint dus 500m zwemmen) gehouden. Door Workum heen zwemmen op t evenemententerrein over naar de fiets voor een rit bij de dijk langs en weer wisselen in t centrum. Het lopen is een korte ronde met t laatste stuk door t weiland waarna je via een korte steeg in t centrum finisht.

Op woensdagavond 8 mei organiseert AthleteSportsWorld.com in samenwerking met Swimfantastic [https://www.swimfantastic.com] en de Vereniging Flevoparkbad[https://verenigingflevoparkbad.wordpress.com/] een wetsuit testavond in het Zwembad Flevoparkbad. Tijdens deze avond heb je de mogelijkheid om diverse merken wetsuits aan te passen, en ook daadwerkelijk mee te zwemmen. Je kunt er kennismaken met de wetsuits van Zone3ROKA, Zoot, 2XU en Dare2Tri International Ook is dit de uitgelezen kans om een wetsuit te passen voor de Amsterdam zwemloop/ Flevoparkbadloop[http://amsterdamzwemloop.nl/] die een week later zal plaatsvinden.

De testavond is van 18:30u tot en met 21:30u en de toegang tot het zwembad is gratis voor het wetsuit test gedeelte. De kassa van het zwembad gaat om 18:30u open en de lijst met aanmeldingen zal daar dan aanwezig zijn. Voor de leden van de Vereniging Flevoparkbad is er daarna nog de mogelijkheid om vrij te zwemmen. Hiervoor willen wij je vragen om dan alsnog een toegangsbewijs aan te schaffen.

Aanmelden voor de wetsuit testavond doe je via deze link : https://forms.gle/qw9C6t1JQrPAw3yL8

Voor meer informatie over de wetsuits kun je terecht op de website van AthleteSportsWorld.com : https://www.athletesportsworld.com/…/…/long-sleeve-wetsuits/

Ben je verhinderd op deze avond, maar heb je wel interesse in een wetsuit? De showroom van AthleteSportsWorld bevindt zich op de Schollenbrugstraat 10-hs vlakbij de Amstel en het Amstel Station. Maak wel even een afspraak zodat je zeker weet dat er iemand aanwezig is : info@athletesportsworld.com

Hoi Allen,

 

Hierbij wil ik jullie laten weten dat we op 16 april vanaf 19.15 uur tot 21.00 in Zeist een pas- en testavond organiseren voor de merken Huub (wetsuits), On (hardloopschoenen), Fusion (wedstrijdkleding) en Hammer (sportvoeding).

Ik hoop dat je hierbij aanwezig bent en mocht je geen spullen nodig hebben dan is het zeker een kans om eens te ervaren wat deze merken in huis hebben. Dus kom gerust en maak er een mooie avond van 😉

Uiteraard gaat de training gewoon door en zal er een baantje apart zijn om de wetsuits uit te proberen!  Op de volgende sites kan je alvast je gaan oriënteren voor de merken Huub, On, Fusion en Hammer:

https://www.triathlonwinkel.nl/c-4241853/wetsuits/         https://youtu.be/vn5XAYLNTV4

https://www.on-running.com/en-nl/?gclid=CjwKCAjwvuzkBRAhEiwA9E3FUsNSK5jYxlylhRRLWfP0eZHyYP6U_LHdHqp4Z8NlCyAOCxNlbjMSUhoC4aMQAvD_BwE

https://www.hammernutrition.eu/

Mochten jullie vragen en of opmerkingen hebben dan vernemen we dat uiteraard graag. Zie onze facebookpagina, Trisupport @mathijmwassink 😉

Op zondag 8 september zal in Roermond, de 1e Roermond City Triathlon georganiseerd worden.
De locatie waar de triathlon zal plaatsvinden is AREA-X (de Weerd).

Voor meer informatie kijk op www.roermondcitytriathlon.nl of onze Facebook.

 • Aanvang super mini triathlon om 11.00 uur voor kinderen t/m 12 jaar.
 • Aanvang mini triathlon om 11.30 uur voor kinderen t/m 14 jaar.
 • Aanvang sprint triathlon om 12.00 uur (individueel en teams)
 • Aanvang kwart triathlon om 14.00 uur (individueel en teams)

Op zondag 7 juli 2019 vindt de Rijwielpaleis Triathlon weer plaats. Je kunt meedoen aan de volgende onderdelen:

 • Jeugd (375-12-2,5)
 • Junioren Sprint (750-22-5)
 • Olympische Afstand (1,5-44-10)
 • Sprint (750-22-5)
 • Sprint Businessteams (750-22-5)
 • Sprint 2e Divisie Mannen Noord (750-22-5)
 • Sprint 2e Divisie Vrouwen Noord (750-22-5)