Home Events Beleef Lauwersoog Swimrun

Date

26 09 20
Expired!
inschrijven

Beleef Lauwersoog Swimrun

De Beleef Lauwersoog Swimrun in Nederland wordt georganiseerd door de Stichting 40Mijl! Op 26 september 2020 wordt de derde editie van deze Swimrun in Nederland  in het prachtige UNESCO gebied Lauwersmeer georganiseerd. Als hoofdsponsor voor dit evenement hebben wij een samenwerking met het recreatiecentrum Beleef Lauwersoog. www.lauwersoog.nl

Het evenement

De Swimrun is een van de zwaarste uithoudingsvermogen sporten ter wereld. Zoals de naam al zegt is swimrun een combinatie van zwemmen en rennen die de hele race door met elkaar afgewisseld worden. Een loodzware tocht, waarbij je als duo in open water zwemt en door velden, bossen en over dijken rent. Het zwaarste van de race is dat je de hele run dezelfde outfit aan hebt: je rent in je wetsuit en je zwemt met je hardloopschoenen aan. Een marathon lopen in een wetsuit is zeker niet voor iedereen weggelegd.

De route

De Swimrun door het Lauwersmeergebied is uniek. De route gaat zowel door zout als door zoet water. De visserijhaven van Lauwersoog wordt zwemmend overgestoken en rennend op de dijk heb je een prachtig uitzicht over de Waddenzee naar het eiland Schiermonnikoog. Het Lauwersmeer was vroeger de Lauwerszee en was tot 1969 zout water.

De route voor 2020 is te vinden op www.swimrunsport.nl. Aanmelden kan voor afstanden van 10 en 18 kilometer en een langere variant van 28 kilometer. De Swimrun kan als recreatieve run (solo of duo) gelopen worden. Als duo is het tevens mogelijk om aan de wedstrijd deel te nemen, hierbij worden de officiële swimrun regels gehanteerd.

Tags

More Info

inschrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *